Lider separatist prorus: Circa 4.000 de ruşi, inclusiv militari, au participat la lupte în Ucraina

Aleksandr Zaharcenko, "premierul" autoproclamatei "Republici populare Doneţk", afirmă că aproximativ 4.000 de mercenari ruşi, inclusiv mulţi militari activi aflaţi în concediu, au participat în ultimele luni la luptele din sud-estul Ucrainei.

383 afișări
Imaginea articolului Lider separatist prorus: Circa 4.000 de ruşi, inclusiv militari, au participat la lupte în Ucraina

Lider separatist prorus: Circa 4.000 de ruşi, inclusiv militari, au participat la lupte în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există militari activi care luptă alături de noi; sunt în concediu dar, în loc să meargă la plajă, au preferat să lupte alături de noi, ca fraţii, pentru libertate", a declarat Aleksandr Zaharcenko într-un interviu acordat Televiziunii publice ruse, potrivit site-ului ziarului The New York Times.

"Numărul cetăţenilor ruşi care au participat la lupte în Ucraina în ultimele luni este cuprins între 3.000 şi 4.000. Unii au plecat deja acasă, dar cei mai mulţi au rămas aici. Din păcate, unii au fost ucişi", a precizat liderul separatist prorus.

Administraţia de la Kiev a denunţat, de la început, prezenţa unor mercenari şi militari ruşi pe teritoriul ucrainean. Rusia a negat permanent informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina.

Un oficial NATO a declarat joi că aproximativ 1.000 de militari ruşi participă la lupte, în prezent, pe teritoriul ucrainean, în special în zona oraşului Novoazovsk.

Potrivit estimărilor Naţiunilor Unite, peste 2.200 de oameni au murit în confruntările armate produse în ultimele luni în sud-estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi separatişti proruşi. Bilanţul nu include prăbuşirea cursei Malaysia Airlines, în iulie, un incident soldat cu 298 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici