Lider taliban: bărbaţii vor reprezenta femeile la adunarea pentru unitate naţională

Bărbaţii vor reprezenta femeile la adunarea pentru unitate naţională care va aborda problemele societăţii din Afganistan, a declarat un lider taliban, potrivit Reuters.

175 afișări
Imaginea articolului Lider taliban: bărbaţii vor reprezenta femeile la adunarea pentru unitate naţională

Lider taliban: bărbaţii vor reprezenta femeile la adunarea pentru unitate naţională

O mare adunare organizată de talibani a învăţaţilor religioşi şi a bătrânilor tribali din Afganistan va aborda probleme legate de unitatea naţională. La întâlnire nu vor participa femei, a declarat miercuri vicepremierul interimar.

Abdul Salam Hanafi a declarat pentru televiziunea de stat RTA că adunarea, prima de acest fel de la preluarea puterii de către talibani în august anul trecut, va începe joi.

„Persoane diferite cu opinii diferite se vor aduna.... acest lucru va fi un pas pozitiv pentru stabilitatea din Afganistan şi pentru consolidarea unităţii naţionale", a declarat liderul taliban.

Afganistanul se află într-o criză economică profundă, deoarece rezervele valutare ale băncii centrale au fost îngheţate, iar sancţiunile internaţionale au afectat grav economia.

Când a fost întrebat dacă la adunare vor participa şi femei, Hanafi a spus că delegaţii de sex masculin le vor reprezenta pe acestea.

„Femeile sunt mamele noastre, surorile noastre, le respectăm foarte mult, când fiii lor sunt la adunare înseamnă că şi ei sunt implicaţi, într-un fel, în adunare", a spus el.

Grupurile societăţii civile au anunţat că reuniunea va fi lipsită de legitimitate dacă femeile nu sunt incluse. De asemenea, nu este clar dacă la adunarea de 3.000 de bărbaţi va fi abordată problema educaţiei secundare a fetelor.

Guvernele internaţionale le-au cerut talibanilor să îşi schimbe poziţia în ceea ce priveşte drepturile femeilor. Asta după ce talibanii au revenit asupra deciziei de a deschide liceele pentru fete şi le-au impus femeilor să îşi acopere faţa şi să aibă un însoţitor de sex masculin în timpul călătoriilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
talibani,
adunare,
femei

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici