Liderii Europei l-au felicitat pe Emmanuel Macron pentru victorie

Mai mulţi lideri europeni l-au felicitat, duminică seara, pe Emmanuel Macron pentru victoria în alegeri, în faţa lui Marine Le Pen.

236 afișări
Imaginea articolului Liderii Europei l-au felicitat pe Emmanuel Macron pentru victorie

Sursa Foto - Hepta

Se crede că mulţi dintre francezii care l-au ales pe Macron au făcut acest lucru pentru a o îndepărta pe Le Pen, din cauza opiniilor sale extremiste şi a legăturilor sale cu Rusia, scrie Sky News.

Emmanuel Macron va deveni primul preşedinte francez din ultimii 20 de ani care va câştiga un al doilea mandat, dacă rezultatul va rămâne neschimbat după centralizarea tuturor voturilor.

Rezultatul preconizat de Ipsos a arătat că Macron a obţinut 58,5% din voturi, faţă de 41,5% pentru Le Pen.

În urmă cu cinci ani, Macron a obţinut o victorie zdrobitoare şi a devenit cel mai tânăr preşedinte al Franţei, la 39 de ani.

Se aşteaptă ca marja să fie mult mai mică de data aceasta: Agenţiile de sondare Opinionway, Harris şi Ifop au estimat că Macron va obţine între 57% şi 58,5% din voturi, în timp ce Le Pen va obţine între 41,5% şi 43%.

Francezii au aplaudat la în faţa Turnului Eiffel, unde susţinătorii preşedintelui au sărbătorit realegerea sa.

De cealaltă parte, au fost huiduieli şi fluierături înainte ca Marine Le Pen să-şi recunoască înfrângerea.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, precum şi prim-miniştrii Belgiei şi Luxemburgului, au fost printre primii lideri europeni care l-au felicitat pe Macron.

Bravo Emmanuel”, a scris Charles Michel pe Twitter.

„În această perioadă turbulentă, avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă total angajată în favoarea unei Uniuni Europene mai suverane şi mai strategice”.

Cancelarul german Olaf Scholz a scris pe Twitter: „Alegătorii dvs. au transmis, de asemenea, un angajament puternic faţă de Europa astăzi. Mă bucur că vom continua buna noastră cooperare!”.

Premierul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter: „Felicitări lui @EmmanuelMacron pentru realegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al Franţei. Franţa este unul dintre cei mai apropiaţi şi mai importanţi aliaţi ai noştri. Aştept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună în problemele care contează cel mai mult pentru cele două ţări ale noastre şi pentru lume”.

Următorul obstacol este la doar câteva săptămâni distanţă.

Alegerile parlamentare din iunie vor defini componenţa guvernului pe care Macron trebuie să se bazeze pentru a duce la bun sfârşit planurile de reformă care ar reprezenta o reorganizare fără precedent a statului social francez.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici