Liderii G8 au servit trufe, înainte de a vorbi despre foametea la nivel global

Liderii ţărilor G8 au avut joi la cină un meniu gastronomic cu cinci feluri de mâncare din bucătăria ţării gazdă, Italia, înainte de a se ocupa vineri de problematica securităţii alimentare în lume.

75 afișări
Imaginea articolului Liderii G8 au servit trufe, înainte de a vorbi despre foametea la nivel global

Liderii G8 au servit trufe, înainte de a vorbi despre foametea la nivel global (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meniul stabilit de bucătarul italian Michele Persechini pestru oaspeţii summitului de la L'Aquila, reunind cele mai industrializate opt ţări, propune ca aperitiv o salată călduţă de roşii cu brânză, potrivit unei copii furnizate de o sursă apropiată organizaţiei G8.

Urmează macaroane cu sos de carne, miel şi trufe de vară, cu vinete, fasole verde şi cartofi copţi, precum şi brânză. Desertul consta într-o pizza îndulcită cu migdale.

Şase tipuri de vin sunt propuse oaspeţilor.

Meniul conceput pentru partenerii liderilor G8 de bucătarul Nico Romito (două stele în ghidul Michelin) prevede o alegere de patru aperitive, miel cu salată de cartofi călduţă şi sos chaud-froid de ciocolată cu chimen dulce ca desert.

Vineri, summitul G8 va aborda tema securităţii alimentare şi ar urma să anunţe o iniţiativă de 15 miliarde de dolari, susţinută de ţările emergente, pentru a combate foametea din zonele sărace de pe glob.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici