Liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk au ordonat mobilizarea generală

Liderii regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei au ordonat o mobilizare militară generală, acţiune care are loc pe fondul unei creşteri a violenţelor în regiunea devastată de război, de care Occidentul se teme că ar putea fi folosită ca pretext pentru o invazie din partea Rusiei.

2607 afișări
Imaginea articolului Liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk au ordonat mobilizarea generală

Denis Puşilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, o regiune separatistă din Ucraina, a afirmat că forţele din regiunea sa au împiedicat atacurile despre care a spus că au fost planificate de Kiev şi că armata ucraineană a continuat atacurile.

i îndemn pe concetăţenii mei care sunt în rezervă să vină la birourile de recrutare militară. Astăzi am semnat un decret privind mobilizarea generală", a declarat el într-o declaraţie video, potrivit Al Jazeera.

"Împreună, vom obţine pentru noi toţi victoria pe care o dorim şi de care avem nevoie. Vom proteja Donbasul şi pe toţi cetăţenii ruşi", a adăugat Puşilin.

Anunţul a fost făcut în timp ce era în curs o evacuare în masă a femeilor, copiilor şi bătrânilor din teritoriile controlate de rebeli în regiunile Doneţk şi Lugansk către Rusia vecină.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că va supraveghea sâmbătă exerciţii militare majore de-a lungul graniţelor Ucrainei, în timp ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se îndreaptă spre Europa pentru a obţine sprijin.

în timpul vizitei sale la München, preşedintele Ucrainei va purta discuţii cu vicepreşedintele SUA Harris, cancelarul german Scholz şi premierul britanic Johnson. Se va discuta şi despre planul de coordonare a livrărilor de arme, potrivit Biroului Preşedintelui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici