Liderii statelor de la Marea Mediterană cer măsuri împotriva crizei climatice

Preşedintele Italiei şi omologii săi din cinci ţări europene au cerut măsuri urgente pentru a aborda „criza climatică". Iniţiativa a apărut după valurile de caniculă, incendiile şi inundaţiile care au afectat ţările de la Marea Mediterană.

367 afișări
Imaginea articolului Liderii statelor de la Marea Mediterană cer măsuri împotriva crizei climatice

Declaraţia a fost semnată de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi de omologii săi din Grecia, Croaţia, Slovenia, Malta şi Portugalia. Liderii se tem că astfel de veri extreme în sudul Europei vor afecta industria turistică şi recoltele.

„Fenomenele naturale extreme distrug ecosistemul şi ne ameninţă viaţa de zi cu zi, modul nostru de viaţă", se arată într-o declaraţie semnată de liderii europeni.

Zone mari ale ţărilor de la Marea Mediterană au fost cuprinse de un val de căldură intensă luna trecută, iar pompierii s-au luptat să stingă incendii uriaşe atât în Europa, cât şi Africa de Nord.

„Nu mai este timp de pierdut, nu mai este timp pentru compromisuri din motive politice sau economice", au afirmat preşedinţii în declaraţie, potrivit Reuters.

Documentul semnat joi a tras un semnal de alarmă, dar nu a propus soluţii concrete pentru această problemă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici