Liderii UE au căzut de acord să intensifice eforturile de combatere a imigraţiei ilegale

Liderii Uniunii Europene, care s-au reunit joi la Bruxelles, unde au discutat despre măsurile necesare pentru a combate imigraţia ilegală dinspre statele africane, inclusiv prin oferirea de acorduri comericale şi realizarea de investiţii în Africa, notează Reuters online.

70 afișări
Imaginea articolului Liderii UE au căzut de acord să intensifice eforturile de combatere a imigraţiei ilegale

Liderii UE au căzut de acord să intensifice eforturile de combatere a imigraţiei ilegale

Doar anul trecut, în Italia au ajuns 154.000 de imigranţi care au traversat Marea Mediterană şi se estimează că această cifra urmează să fie depăşită până la finalul acestui an.

Pentru a limita fenomenul imigraţiei, Uniunea Europeană s-a angajat să semneze acorduri comerciale cu statele africane şi să realizeze investiţii în aceste ţări.

"Nu este vorba doar de bani, este vorba despre îmbunătăţirea în mod substanţial a capabilităţilor şi a şanselor oamenilor din aceste aceste ţări şi de a oferi speranţă," a declarat cancelarul german Angela Merkel.

În schimbul ajutorului financiar, liderii UE cer partenerilor din Africa să înăsprească controalele la frontiere şi să primească înapoi imigranţii ilegali, se arată într-un comunicat cu privire la concluziile summitului.

Liderii UE şi-au afirmat sprijinul pentru planurile Federicăi Mogherini, şefa diplomaţiei europene, care a propus ca această nouă abordare să fie iniţial aplicată în cazul a cinci ţări africane: Niger, Nigeria, Mali, Senegal şi Etiopia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici