Liderii UE, pregătiţi să impună sancţiuni în cazul unor atacuri cibernetice în cadrul alegerilor

Liderii ţărilor membre din Uniunea Europeană au decis joi că vor impune sancţiuni în cazul în care vor exista atacuri cibernetice care să vizeze alegerile electorale, în contextul în care anul viitor vor avea loc alegeri europene, relatează Reuters.

347 afișări
Imaginea articolului Liderii UE, pregătiţi să impună sancţiuni în cazul unor atacuri cibernetice în cadrul alegerilor

Liderii UE, pregătiţi să impună sancţiuni în cazul unor atacuri cibernetice în cadrul alegerilor

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat săptămâna aceasta în ceea ce priveşte riscul de dezinformare şi manipulare a votanţilor pentru a influenţa alegerile europene din luna mai.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat la finalul unui summit între liderii europeni că ameninţarea unor sancţiuni economice împotriva atacurilor cibernetice, guvernamentale sau individuale, precum şi impunerea unor amenzi pentru partidele politice, vor reprezenta un „mijloc de intimidare”.

„Acest tip de regim ar trebui să ne ajute să ne protejăm cetăţenii, companiile şi instituţiile de orice ameninţare cibernetică”, a adăugat Tusk.

Oficialii Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de asemenea şi de „utilizarea neadecvată a datelor votanţilor de către actori domestici”, în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor.

Uniunea Europeană a propus luna trecută un nou set de reguli care să protejeze cetăţenii de repetarea unei situaţii de tipul Facebook Cambridge Analytica.

Liderii UE au concluzionat în urma summitului de joi că noile măsuri de combatere a atacurilor cibernetice, a dezinformării şi a manipulării „merită o examinare rapidă şi o implementare”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici