Liderii UE şi SUA cer Rusiei să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei

Liderii europeni şi americani, reuniţi la summitul UE-SUA din Slovenia, au făcut apel la Rusia să respecte integritatea teritorială şi suveranitatea Rusiei, într-o declaraţie comună semnată la încheierea reuniunii.

18 afișări
Imaginea articolului Liderii UE şi SUA cer Rusiei să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei

Liderii UE şi SUA cer Rusiei să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei (Imagine: Mediafax/AFP)

Liderii, reuniţi la summitul de la Brdo, din Slovenia, şi-au exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a colabora cu "toate părţile" pentru a rezolva conflictele generate, relatează The Georgian Times în ediţia electronică.

"Reiterăm angajamentul nostru faţă de principiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional şi cerem tuturor părţilor, în special Rusiei, să sprijine aceste principii. Salutăm iniţiativele de pace recente ale preşedintelui georgian în privinţa Abhaziei, precum şi discuţiile directe între părţi, sperând că acestea vor contribui la o soluţionare paşnică a conflictului", menţionează documentul citat.

"Salutăm eforturile continue ale Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova de a atige standardele europene, salutăm aspiraţiile acestora şi ne angajăm să le ajutăm să îşi atingă obiectivele reformiste cât mai curând", adăugă textul, subliniind că Tbilisi şi Kievul au primit un semnal clar la summitul NATO de la Bucureşti privind ambiţiile lor de aderare la Alianţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici