Liderul acuzat de tortură în masă îi cere lui Trump să respecte drepturile omului: "Opreşte haosul". Istoria recentă a lui Kadirov: "Cei care nu respectă carantina trebuie ucişi"

  • Ramzan Kadirov este liderul Ceceniei şi principalul instrument al Kremlinului pentru menţinerea ordinii în regiune
  • Membrii comunităţii gay din Cecenia au fost supuşi unor torturi, iar unele afirmaţii au făcut chiar referire la crime
  • Kadirov a fost transportat în luna aprilie cu un elicopter la Moscova, fiind suspectat de coronavirus
4483 afișări
Imaginea articolului Liderul acuzat de tortură în masă îi cere lui Trump să respecte drepturile omului: "Opreşte haosul". Istoria recentă a lui Kadirov: "Cei care nu respectă carantina trebuie ucişi"

Liderul acuzat de tortură în masă îi cere lui Trump să respecte drepturile omului: "Opreşte haosul". Istoria recentă a lui Kadirov: a ordonat miliţiilor să-i bată pe cei care nu respectă carantina

Liderul cecen Ramzan Kadirov, o figură extrem de controversată la nivel internaţional, personaj acuzat de tortură în masă şi încălcări flagrante ale drepturilor omului, i-a transmis un mesaj lui Donald Trump. Kadirov îi cere moralizator lui Trump să respecte drepturile omului şi "să pună capăt haosului". Suspendat de pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter tocmai din cauza discursului său şi a acuzaţiilor extrem de grave care i se aduc, Kadirov a tranmis mesajul său prin intermediul Telegram.
 
"Poliţia linşează oameni pe stradă în oraşele americane: bătăi, loviri cu maşina...Cer autorităţilor să pună capăt acestui haos", a scris Kadirov pe Telegram.

KADIROV, ACUZAT CĂ A ORDONAT EXECUŢII

The Independent scrie că liderul Ceceniei, republică islamică din interiorul Federaţiei Ruse, apropiat al conducerii de la Kremlin şi al lui Vladimir Putin, este acuzat de flagrante încălcări ale drepturilor omului.
 
Numele puternicului lider cecen, care s-a remarcat în războiul din Cecenia, apare inclusiv legat de asasinările jurnalistei Anna Politkovskaya, împuşcată la Moscova în 2006, şi de uciderea opozantului Boris Nemtsov, în apropierea palatului Kremlin.
 
Kadirov este suspectat că a ordonat persecutarea comunităţii gay şi a afirmat în 2017 într-un interviu că "nu există astfel de oameni şi nu au existat în Cecenia".

KADIROV A SCOS MILIŢIILE PE STRADĂ ÎN TIMPUL PANDEMIEI

La începutul epidemiei de coronavirus, presa independentă din Rusia a relatat faptul că în Cecenia oamenii care nu au respectat carantina au fost bătuţi. Imaginile surprinse au arătat cum luptători echipaţi şi înarmaţi cu bâte îi ţineau în case pe localnicii din Groznyi.
 
De asemenea, Kavkazsky Uzel a relatat că în timpul unei discuţii informale Kadirov a afirmat că "cei care nu respectă carantina şi sunt bolnavi ar trebui ucişi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici