Liderul Al-Qaida Abdelhamid Abu Zeid a fost ucis de trupe ale Uniunii Africane, confirmă preşedintele din Ciad

Abdelhamid Abu Zeid, unul dintre liderii organizaţiei Al-Qaida din Magrebul Islamic, a fost ucis de trupele din Ciad, în Mali, pe 22 februarie, confirmă preşedintele Idriss Déby Itno, citat de AFP.

310 afișări
Imaginea articolului Liderul Al-Qaida Abdelhamid Abu Zeid a fost ucis de trupe ale Uniunii Africane, confirmă preşedintele din Ciad

Liderul Al-Qaida Abdelhamid Abu Zeid a fost ucis de trupe ale Uniunii Africane, confirmă preşedintele din Ciad

"Pe 22 februarie, numeroşi militari din Ciad au murit în masivul Ifoghas din Mali după distrugerea unor baze islamiste. Militarii noştri au omorât doi lideri islamişti, inclusiv pe Abu Zeid", a declarat preşedintele Déby.

Douăzeci şi şase de militari din Ciad au murit în confruntările cu islamiştii din nordul statului Mali.

Anterior, un oficial american considera "foarte credibile" informaţiile privind moartea, în Mali, a lui Abdelhamid Abu Zeid.

Zilele trecute, postul algerian Ennahar TV relata că Abdelhamid Abu Zeid, unul dintre principalii lideri ai organizaţiei Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), a fost ucis alături de alţi 40 de combatanţi islamişti în nordul statului Mali.

Prezentat dreptul unul dintre liderii AQMI, Abdelhamid Abu Zeid, pe numele real Mohamed Ghdiri, era un algerian în vârstă de aproximativ 40 de ani. În 2003 a fost prezentat drept adjunctul lui Abderazak El-Para, liderul filialei africane a reţelei teroriste Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici