Liderul Hamas l-ar învinge pe Mahmoud Abbas în cazul organizării de alegeri prezidenţiale palestiniene-sondaj

Ismail Haniyeh, liderul organizaţiei islamiste Hamas, un oponent al cooperării cu Israelul, l-ar învinge pe actualul preşedinte palestinian Mahmoud Abbas în cazul organizării de alegeri pentru conducerea Autorităţii Palestiniene, potrivit unui sondaj de opinie, citat de Times of Israel.

183 afișări
Imaginea articolului Liderul Hamas l-ar învinge pe Mahmoud Abbas în cazul organizării de alegeri prezidenţiale palestiniene-sondaj

Liderul Hamas l-ar învinge pe Mahmoud Abbas şi ar câştiga alegerile prezidenţiale palestiniene-sondaj

Datele sondajului realizat de cercetătorul Khalil Shikaki indică o victorie clară a lui Haniyeh, care ar obţine 49% din voturi, în timp ce Abbas ar lua 42%.

Între facţiunea Fatah a lui Abbas şi organizaţia Hamas, care controlează Fâşia Gaza, există o rivalitate acerbă şi o deosebire profundă în ceea ce priveşte abordarea relaţiei cu Israelul. În timp ce Autoritatea Palestiniană, sub conducerea lui Abbas, cooperează activ cu forţele de securitate israeliene şi susţine protestele paşnice împotriva ocupaţiei israeliene, Hamas a luptat în trei războaie împotriva Israelului.

Ultimele alegeri palestiniene au fost organizate în anul 2006, iar de atunci au fost amânate în repetate rânduri.

Cercetătorul care a realizat sondajul consideră că popularitatea liderului Hamas are legătură cu recentele proteste violente anti-Israel din Fâşia Gaza, dar şi cu nemulţumirea palestinienilor faţă de politicile Administraţiei Abbas, în mod particular din cauza noii legislaţii privind securitatea socială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici