Liderul Jihadului Islamic responsabil de operaţiuni militare, ucis într-un raid israelian

Liderul grupului militant Jihadul Islamic responsabil de operaţiuni militare, Iyad al-Hassani, a fost ucis, vineri după-amiază, într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza, afirmă surse palestiniene şi israeliene, în contextul confruntărilor militare intense din ultimele zile.

631 afișări
Imaginea articolului Liderul Jihadului Islamic responsabil de operaţiuni militare, ucis într-un raid israelian

Liderul Jihadului Islamic responsabil de operaţiuni militare, ucis într-un raid israelian

Conform surselor palestiniene, Iyad al-Hassani, alias Abu Anas, a fost vizat de un atac aerian israelian în apartamentul în care se afla, într-un bloc situat la periferia oraşului Gaza, informează site-ul Ynetnews.com.

Iyad al-Hassani era comandantul Jihadului Islamic responsabil de operaţiuni militare şi şeful Consiliului militar al organizaţiei fundamentaliste palestiniene. Este unul dintre principalii lideri ai Brigăzilor Al-Quds, filiala militară a Jihadului Islamic. Era căutat de serviciile israeliene de 26 de ani, din cauza implicării într-o serie de atacuri. În raidul aerian efectuat vineri după-amiază a fost eliminat şi asistentul personal al lui Iyad al-Hassani, Mohammed Abed al-A'al.

Moartea lui Iyad al-Hassani a fost confirmată de organizaţia militantă Jihadul Islamic palestinian. De asemenea, armata israeliană şi Serviciul israelian de securitate internă (Shin Bet) au confirmat eliminarea lui Iyad al-Hassani, conform cotidianului The Times of Israel.

După acest atac, Guvernul israelian se aşteaptă la intensificarea atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel. În plus, există riscul intrării organizaţiei Hamas în conflict, ceea ce ar escalada confruntările militare. Bilanţul bombardamentelor efectuate în ultimele patru zile de armata israeliană a ajuns la 33 de morţi şi 110 răniţi în Fâşia Gaza. Printre persoanele ucise figurează cel puţin 15 militanţi islamişti.

În Israel, o persoană a fost ucisă joi într-un atac cu rachete asupra unui bloc rezidenţial din orăşelul Rehovot, situat la doar zece kilometri sud de Tel Aviv. Alte zece persoane au fost rănite în acest atac, iar una în zona Sdot Negev, în sudul ţării. De la începutul atacurilor israeliene asupra poziţiilor islamiste din Fâşia Gaza, din teritoriul palestinian au fost lansate 973 de rachete spre Israel, dintre care 296 au fost interceptate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici