Liderul laburist Jeremy Corbyn promite că rezolvă cazul Brexit în şase luni: Asta e politica! Chiar nu e complicată!

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a reiterat perspectiva sa privind ieşirea Marii Britanii din UE, respingând principiul simplei alegeri între a rămâne sau a pleca, după ce luni, premierul Boris Johnson l-a acuzat că politica acestuia privind Brexit nu este una clară, scrie The Guardian.

516 afișări
Imaginea articolului Liderul laburist Jeremy Corbyn promite că rezolvă cazul Brexit în şase luni: Asta e politica! Chiar nu e complicată!

Liderul laburist Jeremy Corbyn promite că rezolvă cazul Brexit în şase luni: Asta e politica! Chiar nu e complicată!

Corbyn a insistat marţi, în cadrul unei declaraţii pe tema Brexit, în contextul campaniei electorale pentru scrutinul din decembrie, că planul partidului său nu este unul complicat, ca răspuns la acuzaţiile prim-ministrului Johnson că nu ar fi reuşit să fie suficient de explicit în prezentarea perspectivei Partidului Laburist asupra ieşirii statului britanic din UE.

„Este timpul ca decizia să fie preluată din mâna politicienilor şi ca încrederea privind luarea unei decizii (să fie acordată, n. red. ) oamenilor”, a afirmat liderul laburist. „De această dată alegerea va fi între a pleca cu un acord sensibil sau a rămâne în Uniunea Europeană. Asta e politica. Chiar nu este complicată”, a reiterat acesta.

Camera Comunelor a aprobat cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie. Premierul britanic vrea alegeri anticipate pentru a depăşi impasul politic referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Liderii ţărilor europene au aprobat cererea Guvernului Johnson de amânare a Brexit până pe 31 ianuarie 2020.

Taguri:
brexit,
ue,
m.britanie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici