Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un muzeu antiamerican

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un muzeu care prezintă presupuse atrocităţi comise de forţele americane în timpul Războiului din Coreea, relatează agenţia de presă germană DPA în pagina electronică.

289 afișări
Imaginea articolului Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un muzeu antiamerican

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un muzeu antiamerican (Imagine: Hepta)

Kim a mers la muzeul nou-renovat de la Sinchon, înainte de cea de-a 62-a aniversare de la semnarea armistiţiului care a pus capăt războiului, a informat agenţia de ştiri Yonhap, citând media oficială nord-coreeană.

Presupusele crime comise de forţele armate americane în timpul războiului coreean, care s-a desfăşurat între anii 1950-1953, inclusiv uciderea a 35.000 de nord-coreeni, sunt ilustrate în muzeu prin relicve şi alte elemente care evocă acea perioadă.

În timpul vizitei sale, a cărei dată exactă nu a fost menţionată, Kim le-a solicitat reprezentanţilor muzeului să îşi intensifice sentimentele anti-americane, spunând că Statele Unite ar trebui "să plătească pentru vărsarea de sânge a coreenilor".

El şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca statul nord-coreean "să se răzbune pe inamic" pentru "atrocităţile monstruoase".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici