Liderul nord-coreean Kim Jong-un apare în public însoţit de o femeie misterioasă - FOTO

Apariţia frecventă a unei femei alături de noul lider Kim Jong-un, care ar putea fi sora sau partenera sa, i-a determinat pe unii experţi în Coreea de Nord, una dintre cele mai închise societăţi din lume, să se întrebe despre identitatea acestei femei.

35661 afișări
Imaginea articolului Liderul nord-coreean Kim Jong-un apare în public însoţit de o femeie misterioasă - FOTO

Liderul nord-coreean Kim Jong-un apare în public însoţit de o femeie misterioasă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunea nord-coreeană a difuzat duminică imagini cu o femeie alături de Kim Jong-un, în cursul unei ceremonii de omagiere a lui Kim Il-sung, bunicul actualului lider şi fondatorul Coreei de Nord, mort în 1994.

Liderul nord-coreean, care a preluat conducerea ţării în decembrie, după moartea tatălui său, Kim Jong-il, era însoţit de oficiali cu cele mai înalte ranguri în cadrul regimului, inclusiv de preşedintele (un post onorific) Kim Yong-nam şi comandantul armatei Ri Yong-ho.

Alături de Kim Jong-un mergea o femeie tânără, în vârstă de 20 sau 30 de ani.

Aceeaşi persoană, cu părul tuns scurt şi purtând o ţinută ce culoare închisă, era aşezată alături de Kim Jong-un şi în cursul unui concert oferit de orchestra naţională vineri, se poate observa în fotografii publicate de presa oficială.

Unele publicaţii sud-coreene presupun că este vorba despre sora lui Kim Jong-un, Yo-jong, care ar fi studiat împreună cu el în Elveţia în anii '90. Altele scriu că este vorba despre partenera liderului Coreei de Nord.

Ministerul sud-coreean al Unificării, însărcinat cu relaţiile dintre cele două ţări, şi serviciile secrete sud-coreene nu au dorit să comenteze.

Aceste întrebări evidenţiază secretul în care este învăluită ţara, în general, şi liderii ei, în particular. Spre exemplu, vârsta lui Kim Jong-un nu este cunoscută. Presa sud-coreeană scrie că ar avea până în 30 de ani.

Cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo scrie că misterioasa femeie ar putea să fie Hyon Song-wol, o cântăreaţă celebră în Coreea de Nord, şi că aceasta ar putea fi amanta lui Kim Jong-un.

Ea nu a mai apărut în public din 2006, după care a fost văzută abia în martie, însărcinată.

"Hyon (Song-wol) este o prietenă a lui Kim (Jong-un) din adolescenţă, iar în rândul elitelor nord-coreene circulă zvonuri potrivit cărora ea este amanta lui", scrie cotidianul, citând o sursă din cadrul serviciilor secrete sud-coreene.

Însă Yang Moo-jin, de la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene de la Seul, apreciază ca "puţin probabil" ca femeia misterioasă să fie amanta liderului nord-coreean. El subliniază că "Primele Doamne" nord-coreene au apărut doar rareori în public.

În opinia sa, ea ar putea fi sora "sau poate fiica unei foste amante a fostului lider, un lucru care îi permite, astfel, lui Kim Jong-un să afişeze solidaritatea din cadrul clanului conducător".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici