Liderul nord-coreean Kim Jong Un, întâmpinat de Şoigu, în apropiere de Vladivostok

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat sâmbătă bombardiere strategice ruseşti cu capacitate nucleară şi rachete hipersonice „Kinzhal”, însoţit de ministrul apărării din Rusia, transmite Reuters.

556 afișări
Imaginea articolului Liderul nord-coreean Kim Jong Un, întâmpinat de Şoigu, în apropiere de Vladivostok

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, întâmpinat de Şoigu, în apropiere de Vladivostok

Kim a fost întâmpinat în Knevichi, la aproximativ 50 km de oraşul Vladivostok, de ministrul apărării Serghei Şoigu.

Şoigu i-a arătat apoi lui Kim bombardierele strategice ale Rusiei - Tu-160, Tu-95 şi Tu-22M3 - care sunt capabile să transporte arme nucleare.

„Poate zbura de la Moscova până în Japonia şi apoi înapoi”, i-a spus Şoigu lui Kim despre unul dintre avioane.

Liderul nord-coreean Kim a inspectat vineri o fabrică rusă de avioane de vânătoare, în cadrul unei vizite de care Washingtonul şi aliaţii săi se tem că ar putea întări armata rusă în Ucraina şi susţine programul de rachete al Pyongyangului.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi Kim au discutat despre chestiuni militare, despre războiul din Ucraina şi despre aprofundarea cooperării, miercuri, în cadrul unei întâlniri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici