Liderul opoziţiei din Serbia, bătut în timp ce era reţinut de serviciile secrete

Nikola Sandulovic a fost reţinut la Belgrad, după ce şi-a cerut iertare pentru crimele comise de sârbi împotriva albanezilor kosovari.

815 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei din Serbia, bătut în timp ce era reţinut de serviciile secrete

Liderul opoziţiei din Serbia, bătut în timp ce era reţinut de serviciile secrete

Nikola Sandulovic, liderul opoziţiei sârbe, ar fi fost bătut în timp ce era reţinut de serviciile secrete de la Belgrad, lăsându-l parţial paralizat. Acest lucru a fost declarat fiica lui Sanduolovic, Karla, citată de The Guardian.

Oponentul ar fi fost luat de acasă pe 3 ianuarie, după ce a cerut iertare pentru crimele comise de sârbi împotriva albanezilor kosovari în timpul războiului de independenţă din 1998-1999.

Karla a solicitat ca tatăl ei să fie transferat la un spital civil de la unitatea militară din Belgrad, unde este închis. „El comunică, dar este complet paralizat pe partea dreaptă şi într-un scaun cu rotile şi în stare foarte proastă”, a spus Karla într-o declaraţie publicată prin Michael Polak, avocat în Regatul Unit.

Familia crede că Sandulović, liderul Partidului Republican Sârb şi un critic constant al Partidului Progresist Sârb (SNS), aflat la guvernare, ar fi fost, de asemenea, „otrăvit”. Avocaţii au spus că nu i-au putut verifica sănătatea lui Sandulović.

Atacul ridică noi întrebări cu privire la intenţia declarată a Serbiei de a adera la UE şi alimentează temeri cu privire la relaţiile sale cu ţările vecine, inclusiv Kosovo.

Totul vine în contextul acuzaţiilor că alegerile recente au fost trucate în favoarea SNS, al preşedintelui Aleksandar Vucić, acuzaţie neagată de Vucić.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici