Liderul opoziţiei liberale din Iran, Ibrahim Yazdi, a fost arestat - opoziţia

Fostul ministru al Afacerilor Externe iraniene, Ibrahim Yazdi, lider al Mişcării de Eliberare a Iranului (MLI, liberală, de opoziţie), a fost arestat, în noaptea de duminică spre luni, la domiciliul său de către serviciile de securitate, potrivit unui site al opoziţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei liberale din Iran, Ibrahim Yazdi, a fost arestat - opoziţia

Liderul opoziţiei liberale din Iran, Ibrahim Yazdi, a fost arestat - opoziţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Agenţi ai serviciilor de securitate l-au arestat pe Yazdi la ora 03.00 dimineaţa (01.30, ora României), acasă şi l-au dus către o destinaţie necunoscută", a precizat site-ul Rahesabz.

Liderul MLI, o mişcare de opoziţie, fără existenţă legală, dar tolerată de mai mulţi ani, a fost convocat săptămâna trecută la sediul Ministerului Informaţiilor, dar nu a dat curs acestei convocări, a adăugat site-ul.

Rahesabz, unul dintre principalele forumuri ale opoziţiei faţă de preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, nu a oferit şi alte precizări.

Yazdi, în vârstă de 78 de ani, a fost ministru al Afacerilor Externe în cadrul Guvernului condus de Mehdi Bazargan pentru o scurtă perioadă de timp, la începutul Revoluţiei islamice, în 1979.

Secretar general al MLI, o mişcare de inspiraţie liberală din rândurile căreia au fost arestaţi numeroşi membri cu diferite ocazii, Yazdi a fost arestat în 1997, dar a fost eliberat şi plasat sub supraveghere. Acesta a fost deţinut, pentru o perioadă scurtă de timp, în timpul tulburărilor care au urmat realegerii contestate a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, la 12 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici