Liderul "republicii populare" Doneţk anunţă înfiinţarea unei armate regulate

Liderul separatist al "republicii populare Doneţk", Denis Puşilin, a anunţat luni înfiinţarea "armatei regulate Novorosia", relatează serviciul de presă al "republicii", citat de RIA Novosti.

2016 afișări
Imaginea articolului Liderul "republicii populare" Doneţk anunţă înfiinţarea unei armate regulate

Denis Puşilin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit RIA Novosti, armata urmează să fie creată în comun de către "republicile populare" Doneţk şi Lugansk.

Serviciul de presă citat nu a precizat numărul de persoane care vor face parte din această armată.

Termenul "Novorosia", utilizat cu referire la părţi din Ucraina, era folosit în secolul al XVIII-lea pentru a desemna expansiunea ţaristă către Marea Neagră.

Cele două regiuni din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, sunt încă din martie devastate de o insurgenţă armată prorusă. Luni, separatişti proruşi înarmaţi au ocupat clădirea Băncii Centrale din Doneţk.

Începând cu 13 aprilie, armata ucraineană desfăşoară în regiune o operaţiune militară care s-a soldat deja cu 300 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici