Liderul suprem al Iranului, ameninţări la adresa SUA: Noile sancţiuni „nu vor rămâne fără răspuns”

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a anunţat miercuri că decizia Statelor Unite de a elimina derogările de la sancţiuni acordate unor state care importă petrol iranian este una „ostilă” şi „nu va rămâne fără răspuns”, potrivit France 24.

1037 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem al Iranului, ameninţări la adresa SUA: Noile sancţiuni „nu vor rămâne fără răspuns”

Liderul suprem al Iranului, ameninţări la adresa SUA: Noile sancţiuni „nu vor rămâne fără răspuns”

„Duşmanii au încercat în repetate rânduri să acţioneze împotriva naţiunii şi revoluţiei noastre, dar trebuie să ştie că iranienii nu vor ceda”, a declarat Ali Khamenei într-un discurs difuzat de televiziunea de stat. El a mai declarat că şi-ar dori ca Iranul să se bazeze mai mult pe exporturile de petrol rafinat şi produse petrochimice, în detrimentul exporturilor de petrol brut.

Washingtonul a reimpus în luna noiembrie sancţiuni ţărilor care importă petrol din Iran, după ce preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Cu toate acestea, opt state au beneficiat de o derogare de la aceste sancţiuni pentru o perioadă de şase luni. China, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Turcia, Italia şi Grecia au primit dreptul de a continua să cumpere petrol din Iran fără să fie supuse sancţiunilor americane.

Însă luni, Administraţia Donald Trump a anunţat că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile privind importurile de petrol din Iran. Autorităţile de la Teheran au anunţat că această decizie este, din punctul lor de vedere, „ilegală”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici