Liderul suprem iranian avertizează cu privire la posibilitatea izbucnirii unui război civil în Egipt

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat în privinţa unui posibil război civil în Egipt, într-un discurs susţinut cu ocazia sărbătorii care marchează sfârşitul Ramadanului, difuzat vineri de televiziunea de stat.

624 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem iranian avertizează cu privire la posibilitatea izbucnirii unui război civil în Egipt

Ali Khamenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Egipt. Posibilitatea unui război civil se consolidează cu fiecare zi (...), o catastrofă", a declarat ayatollahul Ali Khamenei.

El a cerut "poporului egiptean, liderilor politici, religioşi şi intelectualilor să conştientizeze (...) pericolele continuării acestei situaţii".

De asemenea, el a condamnat "masacrul populaţiei şi utilizarea limbajului forţei de către grupuri populare, unele împotriva altora", avertizând cu privire la ingerinţa unor ţări străine.

"Dacă începe războiul civil, atunci nimic nu îl va mai putea opri", a subliniat liderul suprem iranian.

Iranul şi Egiptul nu întreţin relaţii diplomatice de peste 30 de ani, din cauza acordului de pace semnat de Egipt şi Israel. Însă prăbuşirea regimului fostului preşedinte Hosni Mubarak nu a condus la o reluare a relaţiilor diplomatice.

De la începutul lui iulie, când preşedintele islamist egiptean Mohamed Morsi, provenind din mişcarea Fraţii Musulmani, a fost destituit de armată, Egiptul se confruntă cu o gravă criză politică, însoţită de violenţe soldate cu morţi.

Susţinători ai lui Morsi, care resping noile autorităţi instalate de armată, continuă să manifesteze reclamând reinstalarea acestuia ca preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici