Liderul talibanilor pakistanezi revendică atacul de luni asupra unei şcoli de poliţie

Liderul talibanilor pakistanezi, Baitullah Mehsud, a revendicat atacul de luni asupra unei şcoli de poliţie din estul ţării, relatează AFP.

7 afișări

"Revendicăm acest atac. Acesta a fost comis ca represalii la atacurile efectuate de avioane fără pilot asupra zonelor tribale. Vor exista şi alte atacuri asemănătoare", a declarat liderul talibanilor într-o convesraţie telefonică dintr-un loc necunoscut.

Luni dimineaţă, un grup de persoane înarmate cu puşti automate şi grenade, unele mascate sau deghizate în poliţişti, au luat cu asalt centrul de instruire al poliţiei de la Manawan, în apropiere de Lahore.

A fost nevoie de comandouri ale poliţiei şi ale armatei timp de peste opt ore pentru a relua controlul asupra şcolii. Opt poliţişti şi patru atacatori au fost ucişi.

Baitullah Mehsud a revendicat de asemenea un atentat asupra birourilor poliţiei din Islamabad, soldat cu un mort, la 23 martie, precum şi un atac recent asupra poliţiei la Bannu, un oraş din nord-vestul Pakistanului.

El a mai spus că a creat un "consiliu al mujahedinilor" care regrupează diferite grupări insurgente, "pentru a intensifica atacurile împotriva trupelor americane şi ale NATO din Afganistan".

Statele Unite au oferit recent o recompensă de cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care poate ajuta la capturarea lui Mehsud, desemnat ca un element esenţial al reţelei al-Qaida care acţionează din zonele tribale din nord-vestul Pakistanului.

Lider al Mişcării talibanilor pakistanezi (Tehreek-e-Taliban Pakistan, TTP), Baitullah Mehsud este cel mai căutat om din Pakistan, acuzat în special de fostul regim militar al lui Pervez Musharraf că a comandat asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, la 27 decembrie 2007.

Liderul TTP a respins posibilitatea de a fi capturat, în urma recompensei oferite de Washington. "Cel mai mult ce pot face este să mă ucidă", a precizat acesta. "Ne vom răzbuna imediat în interiorul Statelor Unite", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici