Liderul unei grupări care susţine supremaţia rasei albe, arestat în California

Robert Rundo, liderul unei grupări care susţine supremaţia rasei albe, a fost arestat în statul american California, fiind acuzat de incitare la revolte, informează site-ul postului BBC News.

346 afișări
Imaginea articolului Liderul unei grupări care susţine supremaţia rasei albe, arestat în California

Liderul unei grupări care susţine supremaţia rasei albe, arestat în California

Alături de Rundo au mai fost arestaţi alţi trei membri ai grupării Rise Above Movement, iar un al patrulea este căutat de autorităţi.

Ei sunt acuzaţi că au participat la diverse evenimente din California, acţionând cu "intenţia de a incita, organiza, promova, încuraja, participa ori declanşa revolte".

Cei patru au participat şi la marşul extremei-drepte din august 2017, desfăşurat la Charlottesville, Virginia, în cursul căruia un militant extremist a intrat cu un vehicul în mulţimea de contra-protestatari, ucigând o femeie.

Potrivit cotidianului The New York Times, Rundo, 28 de ani, a fugit în Mexic, însă a fost adus înapoi în Statele Unite şi a fost arestat la Los Angeles.

Rundo şi alţi doi membri sunt acuzaţi că în luna martie au agresat jurnalişti şi contra-protestatari la mitingul Make America Great Again de la Huntingdon Beach, California.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici