Liechtenstein iese la atac. Dă în judecată Cehia pentru recuperarea teritoriului confiscat în Al Doilea Război Mondial

  • Liechtenstein a dat în judecată Cehia.
  • Micul stat alpin îşi vrea dreptul la proprietate în Republica Cehă.
  • Liechtenstein cere ca cetăţenii săi să nu mai fie consideraţi germani.
7760 afișări
Imaginea articolului Liechtenstein iese la atac. Dă în judecată Cehia pentru recuperarea teritoriului confiscat în Al Doilea Război Mondial

sursa foto: profimedia

Micul stat alpin Liechtenstein a demarat acţiuni juridice pentru a lua înapoi proprietăţile confiscate de Praga la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, după o dispută de mai bine de 70 de ani, scrie Financial Times.
 
În această săptămână, Liechtenstein a depus o plângere oficială la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, prin care a acuzat „ignorarea“ suveranităţii de către Republica Cehă. În joc este terenul de aproximativ 2023 de kilometri pătraţi de pământ, ceea ce înseamnă de zece ori mai mult decât suprafaţa actuală a principatului, şi a unora dintre cele mai mari castele şi palate ale Europei. Toate acestea au fost confiscate în 1945, prin decretele lui Beneš.
 
”Pentru noi, aplicarea ilegală a decretelor cehoslovace şi consecinţele care au urmat reprezintă o problemă nerezolvată. Exproprierea fără compensaţii este inacceptabilă“, a spus pentru Financial Times Katrin Eggenberger, ministrul de Externe din Liechtenstein. 
 
Afirmaţia se referă la faptul că cetăţenii din Liechtenstein sunt clasificaţi ca având naţionalitate germană. Problema este decretul din 1945, prin care guvernul cehoslovac a desemnat Casa de Liechtenstein şi alte 38 de familii din Liechtensteiner drept „germane“ şi astfel şi-au pierdut proprietăţile şi bunurile din cauza războiului nazist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici