Limitarea numărului de romi acceptaţi în fiecare oraş, propusă de un oficial italian

Un membru al consiliului regional din Lombardia (nord), reprezentant al formaţiunii Alianţa Naţională (centru-dreapta), a propus stabilirea unui număr maxim de romi care să fie acceptaţi în fiecare oraş italian, în tabere special amenajate, relatează Corriere della Sera în pagina electronică.

2 afișări
Imaginea articolului Limitarea numărului de romi acceptaţi în fiecare oraş, propusă de un oficial italian

Limitarea numărului de romi acceptaţi în fiecare oraş, propusă de un oficial italian

Potrivit proiectului de lege propus de consilierul Silvia Ferretto, şi prezentat deja în regiunile Veneto şi Piemonte (nord), fiecare oraş italian ar trebui să aibă maximum un rom la fiecare o mie de locuitori.

La Milano, oraş cu circa 1,3 milioane de locuitori, aplicarea acestei prevederi ar însemna acceptarea a numai 1.300 de romi, în condiţiile în care numărul lor actual este estimat la circa 10.000.

Pentru aceasta, proiectul de lege prevede contribuţii financiare oferite de consiliile regionale primăriilor oraşelor, pentru construirea taberelor de romi (de dimensiuni restrânse), unde să poată fi găzduite numai persoane fără precedente penale şi care vor plăti, în momentul sosirii lor, un avans pentru consumul de apă, electricitate, gaz şi servicii de salubritate.

Romii care nu vor plăti aceste taxe sau vor provoca stricăciuni în tabere vor fi obligaţi să plece, precizează documentul.

În acelaşi timp, proiectul de lege prevede găzduirea romilor într-o anumită tabără pe o perioadă maximă de şase luni, excepţie făcând numai familiile cu copii de vârstă şcolară. În acest ultim caz, familiile vor putea rămâne într-o tabără până la sfârşitul ciclului şcolar (primar, gimnazial sau liceal), cu condiţia ca minorii să frecventeze cursurile în proporţie de cel puţin 90 la sută.

În opinia lui Ferretto, acesta ar fi un mod eficient de "eliminare a cercului vicios de ilegalitate, ignoranţă şi exploatare în care sunt crescuţi copiii romi", evitând ca aceştia să fie obligaţi să cerşească sau să fure, în loc să meargă la şcoală.

Proiectul de lege a primit deja sprijinul Primăriei din Milano, unde responsabilul pentru servicii sociale, Mariolina Moioli, a subliniat "aprecierea vie" de care se bucură iniţiativa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici