Linas Linkevicius: Rusia ar trebui să înceapă discuţii directe cu Ucraina pe tema crizei din Crimeea

Linas Linkevicius, ministrul de Externe al Lituaniei, ţara care asigură preşedinţia lunară a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, a îndemnat, joi, Rusia să înceapă discuţii directe cu Ucraina pe tema crizei din Crimeea, cu scopul de a evita un conflict regional.

194 afișări
Imaginea articolului Linas Linkevicius: Rusia ar trebui să înceapă discuţii directe cu Ucraina pe tema crizei din Crimeea

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În calitate de reprezentant al preşedinţiei Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, îndemn Rusia să vorbească direct cu Ucraina şi să lucreze împreună cu scopul de a preveni provocările în curs" din Crimeea, a declarat pentru AFP ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius.

Altfel, "situaţia ar putea degenera şi conduce la un conflict regional pe care nimeni nu şi-l doreşte", a avertizat el.

Potrivit lui, Acordul de Asociere al Ucrainei cu UE ar putea fi semnat chiar înainte de organizarea alegerilor prezidenţiale, prevăzute pentru luna mai.

Începând din ianuarie, Lituania este membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU pentru o perioadă de doi ani şi asigură preşedinţia rotativă lunară în februarie.

Joi, zeci de bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra sediilor Guvernului şi Parlamentului Crimeei, la Simferopol, capitala acestei regiuni autonome ucrainene, şi au arborat steagul rus, stârnind reacţii de îngrijorare din partea comunităţii internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici