Lituania îndeamnă NATO să consolideze apărarea statelor baltice

Gabrielius Landsbergis, ministrul lituanian de Externe, a cerut luni Alianţei Nord-Atlantice să îmbunătăţească planurile pentru apărarea Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, mai ales în contextul în care Rusia pregăteşte amplasarea de arme nucleare tactice în Belarus.

191 afișări
Imaginea articolului Lituania îndeamnă NATO să consolideze apărarea statelor baltice

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Gabrielius Landsbergis a afirmat, conform cotidianului Financial Times, că, deşi NATO are planuri pentru diverse crize, trebuie să adopte măsuri suplimentare în contextul ameninţărilor constante ale Rusiei împotriva vecinilor de de flancul estic al Alianţei.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că va trimite arme nucleare tactice în Belarus la începutul lunii iulie, iar unii oficiali din statele baltice cred că subiectul bombelor ar putea fi prezentat public în cursul summitului NATO din Vilnius.

"Apărarea statelor baltice trebuie consolidată. Lituania trebuie consolidată, întrucât avem un teritoriu vulnerabil", a afirmat Gabrielius Landsbergis, referindu-se la Coridorul Suwalki, de la frontiera Lituaniei cu Polonia, o zonă aflată între Belarus şi regiunea rusă Kaliningrad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici