Liza, fata ucisă de rachete în Viniţia, devine simbolul masacrului comis de ruşi

Micuţa se întorcea acasă de la o oră de logopedie cu mama ei, când a fost aruncată din cărucior de atacul ruşilor: Liza era o fată cu sindrom Down şi avea doar 4 ani.

1860 afișări
Imaginea articolului Liza, fata ucisă de rachete în Viniţia, devine simbolul masacrului comis de ruşi

Liza, fata ucisă de rachete în Viniţia, devine simbolul masacrului comis de ruşi

Dacă de la atacul asupra spitalului de copii din Mariupol, amintirea este tânăra însărcinată alergând pe scări, de la atacu, de joi, 14 iulie, din Viniţiia, oraşul din centrul Ucrainei departe de linia frontului unde au murit 23 de persoane, dintre care 3 copii, imaginea-simbol este un cărucior întins pe pământ, murdar de noroi.

Căruciorul i-a aparţinut Lizei, o fetiţă de 4 ani cu sindrom Down. Ea şi mama Ira, 32 de ani, se întorceau de la un centru de logopedie pe care îl frecventau, când rachetele de croazieră ruseşti, lansate dintr-un submarin în Marea Neagră, au lovit un complex comercial şi au distrus maşinile din parcarea acestuia.

La ora 10.50, Lisa, care voia doar să meargă acasă, a fost aruncată din căruciorul ei şi a murit. Ira se află într-o unitate de terapie intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici