Locuitorii din Kiev, perioadă grea: va ninge abundent în următoarele zile. Alimentarea cu energie electrică este în continuare deficitară

Zăpada va acoperi zona Kiev începând de duminică, în timp ce alimentarea cu energie electrică este în continuare deficitară.

553 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Kiev, perioadă grea: va ninge abundent în următoarele zile. Alimentarea cu energie electrică este în continuare deficitară

FOTO Zelenski/Facebook

Ninsori abundente sunt aşteptate la Kiev începând de duminică, iar temperaturile vor scădea sub zero grade chiar şi ziua, anunţă meteorologii citaţi de Reuters. Episodul de vreme rea se va întinde cel puţin până la mijlocul săptămânii

Ninsoarea apare în timp ce milioane de locuitori din capitala ucraineană şi din jurul acesteia au mari probleme cu alimentarea locuinţelor cu electricitate, căldură şi apă.

Operatorul Ukrenergo a anunţat sâmbătă că producătorii de electricitate au reuşit să acopere doar trei sferturi din necesarul de consum, ceea ce a provocat restricţii şi pene de curent în întreaga ţară.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că există restricţii de utilizare a energiei electrice în 14 din cele 27 de regiuni ale Ucrainei şi la Kiev, pentru „peste 100.000" de clienţi din fiecare regiune.

„Dacă seara creşte consumul, numărul întreruperilor poate creşte. Acest lucru arată încă o dată cât de important este acum să economisim energia şi să o consumăm raţional", a spus Zelenski în discursul său video nocturn.

Serghei Kovalenko, directorul operaţional al companiei care furnizează energie Kievului, a spus că situaţia din oraş s-a îmbunătăţit, dar a rămas în continuare „destul de dificilă". El a indicat că locuitorii ar trebui să aibă cel puţin patru ore de energie electrică pe zi.

Bombardamentul Rusiei de miercuri a provocat cele mai grave pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de oameni din Ucraina fără lumină, apă sau căldură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici