Locuitorii unui oraş din New Mexico se pregătesc de evacuare din cauza unui incendiu de vegetaţie

Mii de locuitori ai unui oraş istoric din statul american New Mexico au fost anunţaţi duminică să se pregătească pentru o posibilă evacuare din cauza unui incendiu uriaş. Vântul puternic a contribuit la intensificarea focului, anunţă Reuters.

193 afișări
Imaginea articolului Locuitorii unui oraş din New Mexico se pregătesc de evacuare din cauza unui incendiu de vegetaţie

New Mexico, Santa Cruz Church (Hepta)

Locuitorii din vestul oraşului Las Vegas şi-au făcut bagajele după ce incendiul a ajuns la 8 kilometri de casele lor, în apropiere de autostrada interstatală 25, potrivit oficialilor locali şi pompierilor.

Echipele de intervenţie au utilizat buldozere pentru a stinge focarele de incendiu aflate la vest şi la nord de oraşul cu 14.000 de locuitori.

Incendiul din Calf Canyon a ars până acum 42.100 de hectare de vegetaţie uscată. Acesta este cel mai mare dintre cele 12 incendii din sud-vestul SUA despre care oamenii de ştiinţă au spus este mai periculos din cauza schimbărilor climatice.

„Strângem din dinţi, vor fi mii de oameni afectaţi", a declarat directorul adjunct al comitatului San Miguel, Jesus Romero.

Întrebat dacă întregul oraş va fi anunţat să evacueze, Romero a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla luni, când se aşteaptă ca vânturile să se schimbe şi să sufle spre est.

La aproximativ 32 kilometri spre nord, echipele au luptat pentru a împiedica focul să ardă casele din apropierea localităţii Ledoux sau să se deplaseze mai departe spre nord, în valea Mora.

Arzând din 6 aprilie la aproximativ 48 kilometri est de Santa Fe, incendiul a distrus peste 300 de proprietăţi şi a forţat evacuarea a zeci de aşezări din Munţii Sangre de Cristo.

Incendiile de vegetaţie din SUA au ars de peste două ori mai mult teren în acest an decât în aceeaşi perioadă a anului 2021 şi cu aproximativ 70% mai mult decât media pe 10 ani, potrivit Centrului Naţional pentru Incendii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici