Londra, copleşită de cerşetori, cere oprirea abuzurilor permise libertatea de circulaţie

Imigranţi din state membre UE vin în Marea Britanie pentru "a fura şi a cerşi", este avertismentul pe care ministrul britanic de Interne, Theresa May, îl va adresa liderilor europeni.

298 afișări
Imaginea articolului Londra, copleşită de cerşetori, cere oprirea abuzurilor permise libertatea de circulaţie

Londra, copleşită de cerşetori, cere oprirea abuzurilor permise libertatea de circulaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

May va solicita măsuri pentru oprirea abuzurilor permise de directiva UE privind libertatea de circulaţie, relatează publicaţia Daily Mail, în ediţia online.

Cu ocazia reuniunii de vineri, de la Luxemburg, a miniştrilor de Interne din statele membre UE, May va reaminti că bande de cerşetori s-au stabilit în centrul Londrei şi comit infracţiuni.

De asemenea, ministrul britanic va prezenta cazul unor infractori români care au fraudat contribuabilii britanici cu trei milioane de lire sterline.

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul britanic de Interne va declara că abuzarea de sistemul european al liberei circulaţii "exercită presiuni inacceptabile asupra şcolilor britanice, spitalelor, sistemului social şi economiei".

"Există o problemă recurentă cu grupuri de cetăţeni europeni care îşi stabilesc tabere în centrul Londrei, furând şi cerşind de la turişti", va spune May. Potrivit poliţiei, numeroşi români au fost prinşi cerşind şi furând în centrul Londrei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici