Londra: O acţiune militară în Siria va fi autorizată, chiar şi în cazul unui blocaj la ONU

Marea Britanie "ar fi autorizată" să efectueze "o intervenţie militară" în Siria, chiar şi în cazul unui blocaj în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, "în virtutea dreptului de intervenţie umanitară", a afirmat joi un purtător de cuvânt al Downing Street.

513 afișări
Imaginea articolului Londra: O acţiune militară în Siria va fi autorizată, chiar şi în cazul unui blocaj la ONU

Londra: O acţiune militară în Siria va fi autorizată, chiar şi în cazul unui blocaj la ONU (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Poziţia guvernului cu privire la legalitatea oricărui tip de acţiune indică în mod clar faptul că, în cazul în care intervenţia din cadrul Consiliului de Securitate al ONU este blocată, Marea Britanie va fi în continuare autorizată, în virtutea dreptului de intervenţie umanitară, să ia măsuri excepţionale, inclusiv o intervenţie militară, pentru a atenua suferinţele umane în Siria", anunţă un purtător de cuvânt al serviciilor premierului britanic, care au făcut publice concluziile unor avocaţi ai guvernului referitor la o posibilă intervenţie.

Principalii miniştri britanici, reuniţi joi dimineaţa în jurul lui David Cameron, "au convenit că este fundamental în interesul naţional să se facă respectată Convenţia privind armele chimice, semnată de mai mult timp, şi să se arăte că acestea nu pot fi folosite fără pedeapsă", a anunţat purtătorul de cuvânt.

"Orice tip de răspuns trebuie să fie legal, proporţionat şi specific acestui atac", a anunţat aceeaşi sursă.

Deputaţii britanici urmează să se pronunţe joi seara asupra unei moţiuni guvernamentale care îndeamnă la condamnarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian şi la aprobarea principiului unei intervenţii militare. Cu toatea acestea, moţiunea va necesita un al doilea vot în Camera Comunelor, înainte ca o intervenţie militară să poată avea loc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici