Londra trimite 750 de militari în Sierra Leone în cadrul luptei împotriva Ebola

Marea Britanie va trimite 750 de militari, o navă medicală şi trei elicoptere în Sierra Leone, pentru a ajuta la combaterea epidemiei de Ebola, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării, la sfârşitul unei reuniuni guvernamentale pe tema acestei epidemii.

443 afișări
Imaginea articolului Londra trimite 750 de militari în Sierra Leone în cadrul luptei împotriva Ebola

Londra trimite 750 de militari în Sierra Leone în cadrul luptei împotriva Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militarii vor fi trimişi începând de săptămâna viitoare şi vor ajuta la construcţia unor centre de tratament, a precizat ministerul.

Nava va fi echipată cu unităţi de îngrijire intensivă, în timp ce elicopterele vor servi la transportarea personalului din domeniul sănătăţii în locuri unde va fi nevoie de serviciile sale, a adăugat. ministerul britanic.

Marţi, Marea Britanie a sugerat trimiterea săptămâna viitoare a 100 de militari în Sierra Leone, căreia Londra s-a angajat să-i acorde în total 700 de paturi şi 160 de milioane de lire sterline.

Aproape 40 de militari britanici sunt deja la faţa locului.

Sierra Leone, fostă colonie britanică, este una dintre cele trei ţări din Africa de Vest care sunt cele mai afectate de epidemia de Ebola, împreună cu Liberia şi Guineea.

Febra hemoragică Ebola s-a soldat în total cu 3.865 de morţi în Africa de Vest din 8.033 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit unui nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici