LOVITURA DE STAT din Turcia: Imaginea a zeci de soldaţi ţinuţi dezbrăcaţi şi legaţi provoacă îngrijorare. Erdogan, avertizat asupra "epurării". Miniştrii UE se întruneasc astăzi la Bruxelles- FOTO, VIDEO

Aproape 6.000 de persoane au fost arestate după tentativă de lovitură de stat din Turcia şi există temeri legate de modul în care acestea ar putea fi tratate. De altfel, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat că lovitura de stat care a eşuat în Turcia nu îi dă preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, un "cec în alb" pentru a încălca principiile democratice.

39717 afișări
Imaginea articolului LOVITURA DE STAT din Turcia: Imaginea a zeci de soldaţi ţinuţi dezbrăcaţi şi legaţi provoacă îngrijorare. Erdogan, avertizat asupra "epurării". Miniştrii UE se întruneasc astăzi la Bruxelles- FOTO, VIDEO

LOVITURA DE STAT din Turcia: Imaginea a zeci de soldaţi ţinuţi dezbrăcaţi şi legaţi provoacă îngrijorare. Erdogan, avertizat asupra "epurării". Miniştrii UE se întruneasc astăzi la Bruxelles (Imagine: nbcnews.com)

AVERTISMENT! Imaginile video de mai jos nu sunt recomandate persoaneleor sensibile.
 
O imagine tulburătoare cu zeci de soldaţi turci arestaţi şi ţinuţi legaţi, fiind obligaţi să stea culcaţi direct pe podea, după ce au fost dezbrăcaţi complet de uniforme, face înconjurul lumii. Potrivit The Mirror, bărbaţii din fotografie sunt o parte din soldaţii care au fost arestaţi la Sirnak, în estul Turciei.
 
Imaginea soldaţilor turci aproape goi, apare după ce o serie de imagini şocante cu un soldat turc ce ar fi fost decapitat sâmbătă de o mulţime pro-guvernamentală, pe Podul Bosfor din Istanbul.
 

"Statul de drept să funcţioneze pe deplin în Turcia", a avertizat ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault , la France 3.  

"(Tentativă de lovitură) nu este un cec în alb pentru Erdogan. Nu trebuie să aibă loc epurări, statul de drept trebuie să funcţioneze", a subliniat acesta. 

Ayrault a mai spus că miniştrii UE, care urmează să se întrunească luni la Bruxelles, vor reitera faptul că Turcia - care a solicitat să se alăture blocului - trebuie să acţioneze în conformitate cu principiile democratice ale Europei.

Şi alţi politicieni europeni şi-au exprimat neliniştea cu privire la evoluţiile de după tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Preşedintele american Barack Obama a cerut, de asemenea, tuturor celor implicaţi în această criză să evite destabilizarea Turciei şi să respecte statul de drept.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici