Lovitura de stat în Rusia? Iată ce ştim pâna acum despre revolta armată începută de Prigozhin, şeful Wagner, împotriva conducerii ruse

Noapte tensionată în Rusia unde mai multe oraşe sunt în alertă după ce liderul grupului de mercenari Wagner a pornit cea ce pare o tentativă de lovitură de stat.

2014 afișări
Imaginea articolului Lovitura de stat în Rusia? Iată ce ştim pâna acum despre revolta armată începută de Prigozhin, şeful Wagner, împotriva conducerii ruse

Lovitura de stat în Rusia? Iată ce ştim pâna acum despre revolta armată începută de Prigozhin, şeful Wagner, împotriva conducerii ruse

UPDATE Prigozhin a lansat un alt mesaj vocal în care susţinea că forţele sale intră în oraşul Rostov din sudul Rusiei. 

Şeful Wagner, Evgheni Prigozhin, a acuzat armata rusă de lansarea unui atac cu rachete asupra unei baze Wagner, ucigând, susţine el, mulţi luptători.

Nu a prezentat nicio dovadă în acest sens, dar a folosit această afirmaţie pentru a declara ceea ce a numit "Un marş al justiţiei" şi a declarat că are 25.000 de luptători pregătiţi să scape conducerea militară rusă de rău.

Autorităţile ruse l-au acuzat pe Prigojin de organizarea unei revolte armate. Înalţi responsabili militari ruşi au cerut luptătorilor Wagner să nu se supună ordinelor sale şi să îl captureze pe Prigojin.

Un general-locotenent a descris acţiunile şefului Wagner ca fiind "o lovitură de cuţit în spatele ţării şi al preşedintelui". 

Kremlinul a declarat că preşedintele Putin a fost informat despre ceea ce se întâmplă.

La Moscova au fost văzute un număr mare de blindate ce sunt defăşurate pe străzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici