Lukaşenko afirmă că salamul rusesc conţine hârtie igienică şi soia - presă

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a criticat prăbuşirea standardelor de calitate ale alimentelor ruseşti după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, lăudând menţinerea acestora în ţara sa, afirmând că salamul belarus nu conţine hârtie igienică, relatează postul RFE/RL în pagina electronică.

396 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko afirmă că salamul rusesc conţine hârtie igienică şi soia - presă

Aleksandr Lukaşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), Lukaşenko s-a declarat mândru că în salamul produs în ţara sa nu există hârtie igienică, apreciind că acesta este un lucru care face produsele belaruse mai bune ca cele ruseşti.

Alimentele "belaruse sunt de o calitate substanţial superioară", le-a spus el vineri unor jurnalişti ruşi. "Nu există hârtie igienică în salamul (belarus) şi nu a existat vreodată", a continuat el.

Lukaşenko a spus că "asemenea fapte au fost descoperite în întreprinderi ruseşti - hârtie igienică, soia, tot felul de aditivi".

Atât hârtia igienică, cât şi salamul se aflau printre produsele afectate de penurii în ultimii ani ai Uniunii Sovietice, notează postul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici