Lukaşenko, deranjat de popularitatea exagerată a lui Putin

Preşedintele autoritarist al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, este îngrijorat de atenţia exagerată care i se acordă în Rusia omologului său Vladimir Putin, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Lukaşenko, deranjat de popularitatea exagerată a lui Putin

Lukaşenko, deranjat de popularitatea exagerată a lui Putin

"Sunt îngrijorat că Rusia revine la vremurile sovietice, când toată lumea aplauda Partidul Comunist", a spus liderul belarus, considerat "ultimul dictator din Europa".

În acelaşi timp, Lukaşenko a dat asigurări că prioritatea politicii externe belaruse rămâne relaţia cu Rusia, în pofida recentelor disensiuni pe tema preţului gazelor naturale.

"Rusia rămâne prioritatea absolută în materie de politică externă", a dat asigurări liderul autoritarist de la Minsk, subliniind că doreşte relaţii bune şi cu statele occidentale.

"Am încercat întotdeauna să construim relaţii normale cu Occidentul. De ce oare este Rusia îngrijorată de eforturile noastre în acest sens?", a întrebat retoric Lukaşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici