Lukaşenko susţine că suntem aproape de al III-lea Război Mondial. Europa vrea pentru Putin un tribunal special

Liderul din Belarus susţine că un nou război ar duce la distrugere tuturor, în timp ce ţările baltice vor un tribunal special care să judece crimele Rusiei în Ucraina.

21067 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko susţine că suntem aproape de al III-lea Război Mondial. Europa vrea pentru Putin un tribunal special

Lukaşenko susţine că suntem aproape de al III-lea Război Mondial. Europa vrea pentru Putin un tribunal special

„Totul trebuie prevăzut şi trebuie să ne temem de tot. Astăzi, nimeni nu poate spune că al III-lea Război Mondial nu va izbucni, suntem mai aproape ca niciodată de el.

Dar nu cred că va exista, pentru că pericolul este ca al III-lea Război Mondial să ducă la distrugerea tuturor. Ei bine, cine vrea să moară astăzi?”, a declarat de preşedintele bielorus Alexandru Lukaşenko. Agenţia rusă Ria Novosti relatează declaraţia citând ziarul Sputnik.

Estonia: Tribunalul European pentru Crime din Rusia

Uniunea Europeană va discuta poziţia de adoptat cu privire la sprijinul acordat de Iran agresiunii ruse împotriva Ucrainei, dar „ar trebui, în egală măsură, să înceapă să discute despre înfiinţarea unui tribunal special pentru crimele comise de Moscova în Ucraina”, a declarat astăzi premierul eston Kaja Kallas la începutul celei de-a doua zile a summit-ului şefilor de stat ai Uniunii Europene.

„Suntem în favoarea sancţiunilor împotriva Iranului, deoarece acesta participă la război. O vom discuta astăzi şi vom discuta şi despre China şi posibilele scenarii legate de aceasta ”, a concluzionat Kallas.

Duminică, miniştrii de externe ai Estoniei, Letoniei şi Lituaniei au semnat o rezoluţie comună prin care solicită înfiinţarea unui tribunal special însărcinat să judece crimele de agresiune ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici