Lula concediază mai mulţi militari din dispozitivul de securitate după revoltele din Brazilia

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a demis miercuri încă 13 militari care erau repartizaţi la biroul consilierului de securitate naţională, responsabil de securitatea preşedintelui, potrivit Reuters.

233 afișări
Imaginea articolului Lula concediază mai mulţi militari din dispozitivul de securitate după revoltele din Brazilia

Sursa foto: Profimedia

Decizia vine după ce marţi au fost îndepărtaţi 40 de militari de la reşedinţa prezidenţială Alvorada, Lula exprimându-şi neîncrederea în armată pentru că nu a acţionat împotriva susţinătorilor fostului preşedinte Jair Bolsonaro care au luat cu asalt clădirile guvernamentale pe 8 ianuarie.

Preşedintele actual al Brziliei s-a întrebat cum ar putea să le încredinţeze militarilor securitatea sa personală după cele întâmplate.

Oficialii guvernamentali au declarat că securitatea lui Lula va fi acum plasată în mâinile forţelor de poliţie federală.

Lula declarase anterior că bănuieşte că a existat o complicitate a „oamenilor din Forţele Armate” cu insurecţia în care câteva mii de susţinători ai lui Bolsonaro au invadat şi au jefuit clădirea Congresului, birourile prezidenţiale Planalto şi Curtea Supremă.

Demonstranţii protestau împotriva înfrângerii lui Bolsonaro în alegerile din octombrie şi cereau o lovitură de stat militară pentru a-l înlătura pe Lula şi a-l restaura pe liderul populist de extremă dreapta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici