Lula da Silva se va întâlni cu preşedintele argentinian, Alberto Fernandez

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez merge luni în Brazilia pentru a se întâlni cu preşedintele ales Luiz Inacio Lula da Silva, care duminică l-a învins la limită pe actualul preşedinte Jair Bolsonaro în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

232 afișări
Imaginea articolului Lula da Silva se va întâlni cu preşedintele argentinian, Alberto Fernandez

Hepta, Alberto Fernandez

Preşedintele Argentinei a sărbătorit rezultatul alegerilor din Brazilia, deoarece a avut o relaţie tensionată cu preşedintele în exerciţiu, Jair Bolsonaro, potrivit Reuters.

„Victoria lui Lula deschide o nouă eră pentru istoria Americii Latine. O perioadă de speranţă şi viitor care începe astăzi. Aici aveţi un partener cu care să lucraţi şi cu care să visaţi măreţ pentru bunăstarea naţiunilor noastre", a scris Fernandez pe Twitter.

Specialiştii cred că victoria lui Lula, în vârstă de 77 de ani, ar putea consolida relaţia între cei doi vecini, odată ce Lula îşi va prelua funcţia la 1 ianuarie.

„Argentina şi Brazilia reprezintă un nivel foarte ridicat al PIB-ului sud-american", a declarat Fernandez la Radio 10 din Argentina duminică seara, înaintea călătoriei sale în capitala financiară a Braziliei, Sao Paulo.

El a mai spus că Lula este „un lider cu adevărat unic şi impresionant, care a avut o perioadă foarte grea", făcând referire la cele 19 luni pe care liderul de stânga le-a petrecut în închisoare pentru condamnări pentru mită, care au fost anulate de Curtea Supremă braziliană anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici