Lumea are o nouă republică. Barbados a detronat-o oficial pe regina Elisabeta a II-a

Barbados a devenit marţi o nouă republică, cu primul preşedinte, rupând ultimele legături coloniale rămase, la aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave engleze pe insula din Caraibe, scrie Reuters.

7012 afișări
Imaginea articolului Lumea are o nouă republică. Barbados a detronat-o oficial pe regina Elisabeta a II-a

Sursa foto: Hepta

La miezul nopţii, noua republică s-a născut în uralele oamenilor care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul naţional al Barbadosului a fost interpretat într-o Piaţă a Eroilor plină de oameni.

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, a stat în picioare, sumbru, în timp ce steagul regal al reginei Elisabeta a fost coborât şi a fost declarat noul Barbados.

"Noi, poporul, trebuie să dăm Republicii Barbados spiritul şi substanţa sa", a declarat preşedintele Sandra Mason, primul preşedinte al insulei. "Noi trebuie să-i modelăm viitorul. Noi suntem păstrătorii naţiunii noastre. Noi, poporul, suntem Barbados".

După o demonstraţie de dans şi muzică locale, completată de discursuri de celebrare a sfârşitului colonialismului, cântăreaţa Rihanna a fost declarată erou naţional de către prim-ministrul Mia Mottley, liderul mişcării republicane din Barbados.

Naşterea republicii, la 55 de ani de când Barbados şi-a declarat independenţa, ar putea fi un îndemn şi pentru alte foste colonii de a rupe legăturile cu monarhia britanică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici