Lunetişti ruşi acuzaţi că au violat o fetiţă de 4 ani şi pe mama ei: se extinde ancheta privind crimele sexuale din districtul Brovari

Acuzaţii noi şi foarte grave curg la adresa armatei ruse.

1292 afișări
Imaginea articolului Lunetişti ruşi acuzaţi că au violat o fetiţă de 4 ani şi pe mama ei: se extinde ancheta privind crimele sexuale din districtul Brovari

Lunetişti ruşi acuzaţi că au violat o fetiţă de 4 ani şi pe mama ei: se extinde ancheta privind crimele sexuale din districtul Brovari

Potrivit Reuters, Ucraina a atribuit agresiunea sexuală a unei fetiţe de patru ani şi violul în grup al mamei sale la doi lunetişti ruşi din garnizoana Samara. Violenţa ar fi avut loc în faţa tatălui copilului, care a fost ameninţat cu arme.

Fac parte din Brigada 15 Separată de Puşti Motorizate

Cei doi militari suspectaţi ar fi un rus anonim de 32 de ani şi un tânăr de 28 de ani, Ievgeni Chornoknizhni, care, împreună cu alţi bărbaţi aparţinând armatei, sunt implicaţi într-una dintre cele mai mari anchete privind violenţa sexuală comise în Ucraina încă de la început invaziei. Materialul ar urma să vină de la Parchetul ucrainean. Soldaţii suspectaţi fac parte din Brigada 15 Separată de Puşti Motorizate.

Cazul violurilor asupra fetiţei de 4 ani şi a mamei ei ar face parte dintr-o serie de infracţiuni sexuale comise de ruşi în districtul Brovari, din regiunea Kiev, în martie trecut. Cele mai multe atrocităţi ar fi avut loc pe 13 martie.

32 de ţări s-au alăturat deja coaliţiei care sprijină crearea unei instanţe speciale împotriva Rusiei pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, relatează Ukrinform.

„Încă două ţări s-au alăturat Coaliţiei pentru crearea unui Tribunal Special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. 32 de state lucrează acum împreună pentru a cere socoteală liderilor politici şi militari ai Rusiei. Putin şi asociaţii săi vor fi judecaţi”, a spus el.

Peskov: Rusia nu recunoaşte jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale

„Rusia nu recunoaşte jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale de la Haga”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Tass, în răspunsul reporterilor despre informaţia conform cărora CPI ar trebui să emită în curând primele mandate de arestare împotriva cetăţenilor ruşi în legătură cu conflictul din Ucraina.

„Apreciem foarte mult eforturile acelor ţări care au făcut deja eforturi considerabile pentru a duce soluţia acestui conflict într-o direcţie paşnică, dar din nou, acest lucru nu este posibil. Până acum, acest conflict a fost rezolvat prin mijloace militare. Trebuie să ne atingem obiectivele. Acum este posibil doar prin mijloace militare”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici