Luptător din SUA al reţelei Stat Islamic, reţinut în nordul Irakului

Un militant american al reţelei Stat Islamic a fost arestat preventiv în nordul Irakului, după ce a părăsit teritoriul controlat de militanţii organizaţiei în Siria, a anunţat, luni, presa, citată de Reuters online.

481 afișări
Imaginea articolului Luptător din SUA al reţelei Stat Islamic, reţinut în nordul Irakului

Luptător din SUA al reţelei Stat Islamic, reţinut în nordul Irakului (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Militantul încerca să se întoarcă în Turcia, a informat CBS News, citând surse din cadrul miliţiilor militare kurde peshmerga. Bărbatul, care a fost identificat cu numele de Muhammad Jamal Amin, are vârsta de 27 de ani şi provine din statul american Virginia, a adăugat CBS, citând presa kurdă.

Pentagonul şi Ambasada Statelor Unite în Bagdad nu au putut confirma imediat incidentul, potrivit CBS.

Potrivit unor informaţii, bărbatul deţine un paşaport american şi a fost capturat în apropiere de oraşul irakian Sinjar, fiind predat autorităţilor kurde din regiune, informează CNN.

Forţele peshmerga au tras iniţial focuri de avertisment atunci când l-au văzut, temându-se că acesta ar putea fi un atacator sinucigaş, însă el s-a prezentat ca fiind un fost membru al reţelei Stat Islamic care vrea să se predea, relatează CBS.

Amin, al cărui tată este palestinian iar mama este de origine irakiană, a luptat alături de militanţi timp de mai multe luni, informează postul american, citând informaţii difuzate de presa kurdă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici