Luptătorii Boko Haram au ucis cel puţin 10 soldaţi din Ciad în apropierea graniţei cu Nigeria

Militanţii Boko Haram au ucis cel puţin 10 soldaţi din Ciad într-un atac asupra unei unităţi militare în provincia Lacul Ciad, în apropiere de graniţa cu Nigeria, a anunţat marţi guvernul din Ciad într-un comunicat citat de Reuters.

340 afișări
Imaginea articolului Luptătorii Boko Haram au ucis cel puţin 10 soldaţi din Ciad în apropierea graniţei cu Nigeria

Luptătorii Boko Haram au ucis cel puţin 10 soldaţi din Ciad în apropierea graniţei cu Nigeria

Unitatea fusese trimisă ca un precursor al înfiinţării unui post militar pe insula Bouka-Toullorom, între satele Ngouboua şi Kaiga, unde Boko Haram a desfăşurat mai multe ofensive în ultimii ani.

Militanţii au atacat marţi dimineaţa, ucigând aproximativ 10 oameni şi rănind alţi câţiva, se arată în comunicat.

Insurecţia Boko Haram, care a izbucnit în nord-estul Nigeriei în 2009, a ucis peste 350.000 de persoane şi a forţat milioane de oameni să îşi părăsească locuinţele.

Grupul s-a extins în zona mlăştinoasă a lacului Ciad din vestul ţării, unde armatele Ciadului, Nigeriei şi Nigerului se luptă de ani de zile cu militanţii islamişti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici