Lupte grele în Gaza. Israelienii au ocupat o fortăreaţă Hamas şi au atacat alte obiective

Israelienii anunţă că armata a ocupat o fortăreaţă Hamas şi a atacat de la sol, din aer şi de pe apă alte obiective ale militanţilor din Gaza.

866 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în Gaza. Israelienii au ocupat o fortăreaţă Hamas şi au atacat alte obiective

Lupte grele în Gaza. Israelienii au ocupat o fortăreaţă Hamas şi au atacat alte obiective

Reprezentanţii Forţelor de Apărare israeliene au anunţat că au securizat un „bastion militar al Hamas" în interiorul Gaza. În interior ar fi fost găsite rachete antitanc, lansatoare, alte arme şi „diverse materiale de propagandă", potrivit Sky News.

De asemenea, un avion de vânătoare a lovit un obiect şi a omorât 10 luptători Hamas, potrivit estimărilor IDF. De asemenea, forţele navale au lovit „ţinte strategice... inclusiv posturi care conţineau mijloace tehnologice".

„În plus, trupele IDF au localizat un număr de terorişti Hamas care s-au baricadat într-o clădire adiacentă spitalului al Quds şi care plănuiau să efectueze un atac asupra forţelor de acolo", se mai arată în comunicat.

Un atac aerian a fost efectuat în apropiere, ceea ce a provocat „explozii secundare semnificative care indică prezenţa unui depozit de arme Hamas într-o zonă civilă".

IDF a acuzat în repetate rânduri Hamas că a plasat explozibili în apropierea infrastructurii civile, inclusiv a spitalelor, lucru pe care gruparea l-a negat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici