Lupte pentru putere în Rusia. Discursul complet al lui Putin. A vorbit de trădare şi a comparat situaţia cu cea din 1917

Vladimir Putin a susţinut primele declaraţii după ce Evgheni Prigojin a declanşat o revoltă armată împotriva conducerii de la Moscova.

6108 afișări
Imaginea articolului Lupte pentru putere în Rusia. Discursul complet al lui Putin.  A vorbit de trădare şi a comparat situaţia cu cea din 1917

Discursul complet al lui Putin după ce Wagner a lansat o rebeliune armată . A vorbit de trădare şi a comparat situaţia cu cea din 1917

Vladimir Putin a susţinut primele declaraţii după ce Evgheni Prigojin a declanşat o revoltă armată împotriva conducerii de la Moscova.

"Aceasta este o campanie aventurieră criminală. Este echivalentă cu o revoltă armată.  Aceasta este trădare. Rusia se va apăra", a spus preşedintele rus.

Şeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a promis să "meargă până la capăt" pentru a răsturna conducerea militară a Rusiei, la câteva ore după ce Kremlinul l-a acuzat de "rebeliune armată”

Discursul complet al lui Putin

"Fac apel la cetăţenii Rusiei, la personalul forţelor armate, al forţelor de ordine şi al serviciilor speciale, la soldaţii şi comandanţii care luptă acum pe poziţiile lor de luptă, respingând atacurile inamicului şi făcând acest lucru în mod eroic. Mă adresez, de asemenea, celor care au fost ademeniţi în această aventură criminală şi împinşi pe calea celei mai grave crime, răzvrătirea armată, prin înşelăciune sau ameninţări.

Rusia duce astăzi o luptă grea pentru viitorul său, respingând agresiunea neonaziştilor şi a stăpânilor lor. Practic, întreaga maşinărie militară, economică şi informaţională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră. Noi luptăm pentru vieţile şi securitatea poporului nostru, pentru suveranitatea şi independenţa noastră. Pentru dreptul de a fi şi de a rămâne Rusia - un stat cu o istorie de o mie de ani.

Această bătălie, când se decide soarta poporului nostru, necesită unitatea tuturor forţelor, unitate, consolidare şi responsabilitate. Atunci când tot ceea ce ne slăbeşte, orice fel de discordie, pe care duşmanii noştri externi o pot folosi şi o folosesc pentru a ne submina din interior, trebuie să fie lăsată deoparte.

Şi astfel, acţiunile care divizează unitatea noastră sunt, în esenţă, o apostazie faţă de poporul nostru, faţă de camarazii noştri de arme care luptă în linia întâi chiar acum. Este o înjunghiere în spatele ţării noastre şi al poporului nostru.

Aceasta este exact lovitura care a fost dată Rusiei în 1917, când ţara a luptat în Primul Război Mondial. Dar victoria i-a fost furată. Intrigile, certurile, jocurile politice pe spatele armatei şi al poporului au dus la cel mai mare şoc, la distrugerea armatei şi la dezintegrarea statului, la pierderea unor teritorii vaste. Rezultatul a fost tragedia războiului civil.

Ruşii i-au ucis pe ruşi, fraţii şi-au ucis fraţii, iar interesele lucrative au fost culese de tot felul de aventurieri politici şi forţe străine care divizau ţara şi o sfâşiau.

Nu vom permite ca acest lucru să se întâmple din nou. Ne vom proteja atât poporul nostru, cât şi statalitatea noastră împotriva tuturor ameninţărilor. Inclusiv trădarea internă.

Iar ceea ce ne-am confruntat este tocmai trădarea. Ambiţiile excesive şi interesele personale au dus la trădare. Trădarea ţării lor, a poporului lor şi a cauzei pentru care luptătorii şi comandanţii de la Wagner luptau şi mureau alături de celelalte unităţi ale noastre. Eroii care au eliberat Soledar şi Artemovsk, oraşele şi satele din Donbass, au luptat şi şi-au dat viaţa pentru Novorossiya, pentru unitatea lumii ruseşti. Numele şi gloria lor au fost, de asemenea, trădate de cei care încearcă să organizeze rebeliunea, împingând ţara spre anarhie şi fratricid. Spre înfrângere, în cele din urmă, şi capitulare.

Repet, orice tulburare internă este o ameninţare mortală pentru statalitatea noastră, pentru noi ca naţiune. Este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru. Iar acţiunile noastre de apărare a Patriei împotriva unei astfel de ameninţări vor fi dure. Toţi cei care au păşit în mod deliberat pe calea trădării, care au pregătit o insurecţie armată, care au luat calea şantajului şi a metodelor teroriste, vor suferi o pedeapsă inevitabilă, vor răspunde atât în faţa legii, cât şi în faţa poporului nostru

Repet, orice tulburare internă este o ameninţare mortală pentru statalitatea noastră, pentru noi ca naţiune. Aceasta este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru. Iar acţiunile noastre pentru a proteja Patria de o astfel de ameninţare vor fi dure. Toţi cei care au luat în mod deliberat calea trădării, care au pregătit o insurecţie armată, care au luat calea şantajului şi a metodelor teroriste, vor suferi o pedeapsă inevitabilă, vor răspunde atât în faţa legii, cât şi în faţa poporului nostru.

Forţele armate şi alte agenţii guvernamentale au primit ordinele necesare şi măsuri suplimentare antiteroriste sunt introduse la Moscova, în regiunea Moscovei şi în alte câteva regiuni. De asemenea, se vor depune eforturi hotărâte pentru a stabiliza situaţia

De asemenea, se vor depune eforturi hotărâte pentru a stabiliza situaţia din Rostov pe Don. Aceasta rămâne complexă, activitatea autorităţilor civile şi militare fiind efectiv blocată.

În calitate de preşedinte al Rusiei şi comandant suprem, în calitate de cetăţean al Rusiei, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a apăra ţara, pentru a proteja ordinea constituţională, viaţa, securitatea şi libertatea cetăţenilor săi.

Cei care au organizat şi pregătit revolta militară, care au ridicat armele împotriva camarazilor lor de arme, au trădat Rusia. Şi vor fi traşi la răspundere pentru asta. Şi îi îndemn pe cei care sunt târâţi în această crimă să nu facă greşeala fatală şi tragică, unică, să facă singura alegere corectă - să nu mai participe la acţiunile criminale.

Cred că vom salva şi apăra ceea ce ne este drag şi sfânt, iar împreună cu Patria noastră vom depăşi orice încercare, vom deveni şi mai puternici", a spus preşedintele rus în prima intervenţie după ce Wagner a lansat o rebeliune armată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici