Măcel în Yemen: peste 21 de civili au fost ucişi după un atac asupra unei benzinării

  • Atacul a avut loc la Marib, ultimul bastion al forţelor guvernamentale în nordul Yemenului aflat în război.
  • Susţinuţi de Iran, rebelii houthi încearcă din februarie să cucerească Marib, o regiune bogată în petrol.
  • Conflictul, declanşat în 2014 după cucerirea capitalei de către rebelii houthi, a făcut zeci de mii de morţi.
453 afișări
Imaginea articolului Măcel în Yemen: peste 21 de civili au fost ucişi după un atac asupra unei benzinării

Măcel în Yemen: peste 21 de civili au fost ucişi după un atac asupra unei benzinării

Cel puţin 21 de civili au fost ucişi într-un atac cu rachete împotriva unei benzinării din Yemen, a confirmat luni ministrul yemenit al informaţiei, Muammar Al-Eryani, pentru agenţia de presă Saba, citată de AFP.

Atacul a avut loc la Marib, ultimul bastion al forţelor guvernamentale în nordul Yemenului aflat în război, potrivit agenţiei oficiale de presă a guvernului care îi acuză pe rebelii houthi de atac.

Susţinuţi de Iran, rebelii houthi încearcă din februarie să cucerească Marib, o regiune bogată în petrol, din mâinile forţelor loialiste sprijinite de o coaliţie condusă de Arabia Saudită.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce o delegaţie din Oman a sosit la Sanaa, capitala Yemenului controlată de rebeli.

Mediatorii din sultanatul vecin caută să obţină o încetare a focului în ţara confruntată cu cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit Naţiunilor Unite.

Conflictul, declanşat în 2014 după cucerirea capitalei de către rebelii houthi, a făcut zeci de mii de morţi, potrivit organizaţiilor umanitare, iar milioane de persoane au fost nevoite să se refugieze.

Peste două treimi din cei 30 de milioane de locuitori ai Yemenului, care se confruntă cu riscuri crescute de epidemii şi foamete, depind de ajutorul internaţional. Este, potrivit ONU, cea mai gravă criză umanitară din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici