MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a donat peste 4 miliarde de dolari în 4 luni

  • MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon Jeff Bezos, a donat peste 4 miliarde de dolari băncilor de alimente şi fondurilor de ajutor de urgenţă, în patru luni, relatează BBC.
  • Anul trecut Scott a semnat Giving Pledge, un angajament al celor mai bogaţi indivizi şi familii din lume de a-şi dona cea mai mare parte a averilor. „Am o sumă disproporţionată de bani de împărţit”, a scris ea.
1286 afișări
Imaginea articolului MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a donat peste 4 miliarde de dolari în 4 luni

Într-o postare pe blog, MacKenzie Scott a spus că vrea să ajute americanii care se luptă cu efectele pandemiei.

MacKenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană din lume, averea ei urcând cu 23,6 miliarde de dolari anul acesta, la 60,7 miliarde de dolari.

O mare parte din avere provine din divorţul de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume.

Într-o postare pe blog MacKenzie Scott spune că a ales mai mult de 380 de organizaţii caritabile pentru donaţii, având în vedere aproape 6.500 de organizaţii.

"Pierderile economice şi rezultatele în materie de sănătate deopotrivă au fost mai grave pentru femei, pentru oamenii de culoare şi pentru persoanele care trăiesc în sărăcie. Între timp, a crescut substanţial bogăţia miliardarilor".

MacKenzie Scott a donat 1,7 miliarde de dolari pentru 116 organizaţii caritabile în iulie, spunând că doreşte să atragă atenţia asupra „organizaţiilor şi liderilor care conduc schimbarea”. Acest lucru duce totalul donaţiilor sale pentru anul în curs la aproape 6 miliarde de dolari.

Anul trecut Scott a semnat Giving Pledge, un angajament al celor mai bogaţi indivizi şi familii din lume de a-şi dona cea mai mare parte a averilor. „Am o sumă disproporţionată de bani de împărţit”, a scris ea.

Şi Jeff Bezos, care este şeful Amazon, a a făcut donaţii, angajând 10 miliarde de dolari în probleme legate de schimbările climatice. În noiembrie, el a anunţat prima dintre aceste donaţii, oferind aproape 800 de milioane de dolari către 16 grupuri. Averea lui Bezos a crescut cu 70 miliarde de dolari în acest an, pentru a ajunge la 185 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici