Macron câştigă teren. A crescut în sondaje faţă de săptămâna trecută. Cum arată procentele cu nouă zile până la turul doi

Emmanuel Macron a câştigat un punct procentual în cel mai recent sondaj. Preşedintele în exerciţiu, Emmanuel Macron, ar câştiga în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în faţa lui Marine Le Pen, cu un scor de 54% - 46%, potrivit unui sondaj BVA pentru RTL şi Orange publicat vineri, 15 aprilie.

2185 afișări
Imaginea articolului Macron câştigă teren. A crescut în sondaje faţă de săptămâna trecută. Cum arată procentele cu nouă zile până la turul doi

Macron câştigă teren. A crescut în sondaje faţă de săptămâna trecută. Cum arată procentele cu nouă zile până la turul doi

Emmanuel Macron câştigă astfel un punct în detrimentul rivalei sale de extremă dreapta, comparativ cu sondajul realizat de acelaşi institut cu o săptămână mai devreme, înainte de primul tur. În urmă cu cinci ani, Emmanuel Macron se impunea cu 66,1% din voturi, faţă de 33,9% pentru Marine Le Pen.

Potrivit acestui sondaj, cu nouă zile înainte de turul al doilea, "participarea medie la vot" preconizată ar fi de 73%, un nivel foarte apropiat de cel din turul I (73,7%). Potrivit BVA, Emmanuel Macron va beneficia de voturi, în special, ale electoratului lui Jean-Luc Mélenchon, plasat pe locul trei cu peste 20% în primul tur. 

"O majoritate a alegătorilor lui Jean-Luc Mélenchon se gândesc fie să se abţină (30%), fie să îşi anuleze votul(22%). Dar, atunci când merg la vot, ei sunt mult mai predispuşi voteze pentru Emmanuel Macron (30%) decât pentru Marine Le Pen (18%)", indică institutul.

Emmanuel Macron este principala alegere a celor cu vârste de peste 70 de ani (70% faţă de 30% pentru Marine Le Pen), dar aproape la egalitate cu Le Pen în rândul celor cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani (49% pentru preşedintele ieşean faţă de 51% pentru candidata RN).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici